TävlingVerksamhet

Skatetävling under coronapandemin?

Det är många inom skate-communityn som blivit besvikna över alla inställda events under våren och sommaren. Oavsett om det handlar om stora internationella tävlingar som Vans Park Series eller Street League till nationella evenemang som Skateboardcupen eller andra skate-tävlingar i er lokala förening.

Vi på förbundet har hittat ett par exempel på evenemang som har eller ska genomföras trots pandemin. Kanske kan dem inspirera er att arrangera något i er förening?

SSF Flatground Challenge

Förbundet arrangerade under våren en flatgroundtävling där alla fick ladda upp sina kreativa bidrag på nätet. Därefter var det omröstning där det gick att rösta och sätta ett betyg mellan 1-10 på tricksen. 

Trollhättan Skate Invitational 22/8

På Trollhättan Skate Invitational var det endast inbjudna åkare som deltog. De höll restriktionerna genom att ha ett färdigt excel-dokument där alla deltagare, funktionärer, domare och press stod med. Alla inbjudna fick ett armband i entrén så vakten vid dörren hade full koll på vilka som fick komma in i parken. 

Tävlingen går att se i efterhand här.

Nu Rullar Vi Ut 5/9

Ett evenemang arrangerat av Local Skate Avesta där de uppmanar vårdnadshavare till de yngre att sprida ut sig och övrig publik kan istället stanna hemma och beskåda eventet på deras Facebook-sida. Läs mer här. 

Ska er förening genomföra ett event? Tipsa oss här så ökar ni synligheten: 

Hedda Hjertberg, Felicia Jakobsson och Ruby Lynn på Trollhättan Skate Invitational
Hedda Hjertberg, Felicia Jakobsson och Ruby Lynn på Trollhättan Skate Invitational.