PressmeddelandeProjekt

SKATEBOARDING BEYOND: Gör skillnad genom att åka skateboard!

Skateboarding Beyond – projektet som tar skateboardåkning till nästa nivå och gör världen till en roligare och mer inkluderande plats! Med finansiering från EU:s Erasmus+ program, är målet att främja social integration, jämställdhet och förbättra mental hälsa bland ungdomar genom skateboardåkning.

SSF_logo_forbund_blk
erasmus2 logo

Våra tre skateboardförbund från Spanien, Tyskland och Sverige har slagit sina kloka hjärnor ihop för att rulla ut detta nationella program. Men vi stannar inte där! Advance Inspiring Social Innovation och B.Link Barcelona Strategic Projects följer med på projektet för att hjälpa oss mäta och utvärdera våra metoder.

Skateboardåkning är mycket mer än bara en sport – det är en livsstil och en gemenskap. Sporten växer så det knakar och lockar fler och fler ungdomar, inte minst en massa tjejer!

Från att ha varit en del av populärkulturen, har skateboard utvecklats till en sport där ungdomar kan uttrycka sin kreativitet och skapa sina egna regler. Det är en aktivitet som främjar social interaktion och oftast sker i offentliga utrymmen, vilket gör det till ett perfekt verktyg för att föra människor samman.

Skateboarding Beyond kommer att erbjuda en rad kreativa workshops där ungdomar inte bara lär sig åka skateboard utan även jobbar med sitt mentala välbefinnande, ojämlikheter mellan könen och utvecklar färdigheter som kreativitet, lagarbete och kommunikation.

Kidsen kommer dyka in i den urbana kulturen och konstens värld som skateboardåkningen erbjuder. Programmet riktar sig särskilt till pojkar och flickor mellan 8–12 år som riskerar social exkludering, med extra fokus på att lyfta tjejer.

Resultatet? Vi siktar på att skapa inkluderande skateboardgrupper för 400 pojkar och flickor och utbilda 50 fantastiska ledare som kommer att guida dem. Vi tror att vi kommer se en mer inkluderande och mångsidig skatescen som erbjuder ungdomar en meningsfull fritid och en plats där de känner att de hör hemma.

Projektet pågår från 1: a januari i år fram till 30e juni 2026 – så kontakta vår projektledare Niklas Persson redan idag om er förening är intresserad och häng med oss på resan mot en lite bättre och mycket roligare värld!