SVERIGES SKATEBOARDFÖRBUND
Spela videoklipp
SCHOOL-ON-BOARD

Skateboard är en livsstil och en idrott som utövas spontant och överallt. Därför passar den perfekt i skolans värld. Ni har säkert redan elever som släpar med sig sina brädor överallt varje dag. Ta tillfället i akt att låta övriga elever få testa på skateboard, världens roligaste spontanidrott. Projektet innehåller dels möjligheten att beställa startpaket men också en hela drös med korta inspirationsfilmer som visar de enklaste tricken..

Projektet riktar sig i första hand till anslutna skolor i Riksidrottsförbundets rörelsesatsning i skolan. 

LADDA NER PDF

BASIC TRICKLIST

Vi har producerat en serie korta instruktionsfilmer som eleverna kan träna på. Allt från att komma upp på brädan och sen vidare framåt. Till detta har vi skapat en checklista som ni kan printa ut genom att klicka på bilden. Där kan eleverna sedan pricka av de trick de klarat och utmana sina kompisar. 

Tänk på att tricken är olika svåra men det kan också vara så att ett svårare trick är lättare för en viss person och tvärtom. Så fastnar en på ett trick så gå vidare till nästa bara.. 

Klicka på bilden för att ladda ner checklistan

BASIC TRICKLIST

12 Videos

- Fem skateboards

- Fem hjälmar

10.000:-

7.500:-

Via oss kan ni beställa era startpaket som innehåller fem skateboards och fem hjälmar till ett subventionerat pris. Använd formuläret nedan så tar vi kontakt med er för att lösa er leverans.

Vill ni ha fler eller färre kan vi lösa det med. Ange det isåfall i formlulärets meddelanderuta. Ett annat tips är om ni har en fritidsbank på orten, de kan ha utrustning för utlåning med. Ni hittar mer info samt kontaktinfo här: https://www.fritidsbanken.se/

KONTAKT

Vill du få igång skolsamverkan på din skola?
tveka inte att ta kontakt med Niklas.

UNDERLAG

Att lära sig åka skateboard görs enklast på platt underlag. Asfalt på skolgården, eller i t.ex en skatepark är optimalt. 

Vårt mål är att koppla ihop så många skolor som möjligt med våra föreningar för att skapa samverkan kring både verksamhet men vi hoppas även att skolorna kan nyttja våra föreningars anläggningar. 

Ett drömscenario är att skolan tillsammans med föreningen bygger skatebara obstacles på skolgården.

Med stöd från Riksidrottsförbundet