SVERIGES SKATEBOARDFÖRBUND

Skateboard - En självklar del av Parasport

Skateboard med olika Para-klasser har framförallt i USA fått ett enormt uppsving de senaste åren. Vi på Sveriges Skateboardförbund vill främja detta och se en liknande utveckling i Sverige så att så många som möjligt kan delta utifrån ens egna förutsättningar och behov.

Socialt samspel & Livsglädje

Skateboardåkning är inte bara en individuell aktivitet – det skapar också möjligheter för social interaktion. Genom att träffa människor i en skatepark eller delta på gemensamma träffar får du chansen att träffa likasinnade och bygga gemenskap med andra skateboardåkare, oavsett om de har en funktionsnedsättning eller ej. Att åka skateboard ger dessutom en enorm känsla av frihet. 

Skateboardåkning är anpassningbart

Det finns olika sätt att åka skateboard på och det kan anpassas efter varje individs nivå och förutsättningar. Det finns olika grenar för skateboard såsom slalom, vert, downhill, street och park. Det finns också olika typer av hjälpmedel och skydd som minskar chansen att du skadar dig.

Så här kan vi hjälpa en förening som vill göra en parasatsning

Hjälpmedel

Vi har tagit fram ett hjälpmedel tillsammans med Funkibator för att sänka trösklarna så fler med funktionsnedsättningar kan testa på skateboard. Vi kan även bistå med information i punktskrift. 

Skatelyftet

Med vårt ekonomiska stöd “Inkludering av underrepresenterade grupper” kan ni ansöka om upp till 25.000kr för att göra en paraskate-satsning. 

Ekonomiskt stöd från RF-SISU

De olika RF-SISU distrikten runt om i landet erbjuder olika stöd och vi hjälper er gärna hitta ekonomiska stöd som passar just er förening. 

Bra stöd längs vägen att komma igång och hitta målgruppen

Vi har tidigare erfarenhet från liknande projekt kring hur ni på lokal nivå kan arbeta för att hitta målgruppen och nå så många som möjligt för att få till en lyckad satsning. 

Vilmer Bäckman
Ambassadör

Vilmer är en fantastisk skateboardåkare från Stockholm. Hans syn har succesivt försämrats sedan 2016 då han fick ögonsjukdomen LHON. Han har nu en synskärpa på 2%.

Så här tycker föreningarna om satsningen

Karlstad Skateboardklubb

Karlstad Skateboard
Stadionvägen 10, 653 40 Karlstad

Karlstad Skateboardklubb

Karlstad Skateboard
Stadionvägen 10, 653 40 Karlstad

Karlstad Skateboardklubb

Karlstad Skateboard
Stadionvägen 10, 653 40 Karlstad

Karlstad Skateboardklubb

Karlstad Skateboard
Stadionvägen 10, 653 40 Karlstad

Kontakta oss

Socialisera dig med oss!