PressmeddelandeVerksamhet

Pushing – Från Rättvik till Kalifornien

Under ett sommarläger i Sverige 1984 uppfinner skateboardproffset Mike McGill världens då svåraste skateboardtrick – The McTwist.

Det blir startskottet för en spektakulär ny era inom sporten. 40 år senare väcks det förflutna till liv. 10-åriga Hedda drömmer om att en dag landa det legendariska tricket och hon tänker försöka på platsen där allting började, i Rättvik. ”Pushing – från Rättvik till Kalifornien” är en film om vänskap, mod och hur en gemensam passion kan göra det omöjliga möjligt.

Här är kommande premiärdatum och förhandsvisningar att hålla koll på:

26e aug Trollhättans Skateboardförening och Folkets Hus

16 sept Göteborg (Göteborgs skateboardförening + Hagabion)

16 sept Umeå (Folkets Bio)

16 sept Malmö (Street lab + Bryggeriet + Panora) 

22 sept Premiär på biografer runt om i Sverige 

22 sept Stockholm (Fryshuset + Biografen Zita)

Vill er skateboardförening också ha en filmpremiär? Kanske vill ni ha en tävling i samband med premiären eller något annat kul? Passa på att söka vårt ekonomiska stöd återstartsstödet för att täcka kostnaderna och läs mer här om filmen, fler förslag på evenemang och möjliga samarbeten.

Se trailern på filmen nedan.