TävlingVerksamhet

Bowl Kids 2022

BOWL KIDS

Vi drog igång Bowl Kids för att lyfta fram skate kidsen i våra föreningar. Första tävlingen var i Borlänge i december 2021 där vi hade många tävlande från norr till söder. Till tävlingen i Borlänge bjöd vi också in Hampus Winberg som inspiratör för våra tävlande. Vinnarna i Borlänge var Clara Folkesson och Oskar Drought.

Bowl Kids har en klass för 0-12 år där de tävlande inte bedöms med poäng utan varje åkare får feedback från domarna som ska ge mer skateboardglädje och en vilja att dra runt och skejta med polare i andra städer. Sen har vi alltid en tjejklass och en juniorklass där vi har domare som sätter poäng. Höjdpunkten i Borlänge var när tjejerna efter deras final nötte 540 s i hippen. Ingen tryckte dit den men det var ett bra ös och energin i bowlen var magisk.

Efter Borlänge så åkte vi söderut och stannade till i Enköping på deras Skateboardfestival i juni. Enköping extremsportsförening ordnade en dag med livemusik, foodtruck, tävlingar och en efterfest. Det var en bra uppslutning av åkare som rippade loss hårt i bowlen. Vilja Lundmark plockade ner sina mjuka Backside blunts och hennes Brorsa Herman Lundmark körde feta ollies från hippen och grindade betongen hårt och bestämt. En annan åkare som gjorde bra ifrån sig var Matéo Royal från Stockholm. Vinnare i Enköping var Hedda Hjertberg och Matéo Royal.

Vi lämnade Sveriges närmaste stad Enköping och drog mot dalarnas Kalifornien Rättvik. Det var riktigt kalla sommardagar. På natten till lördagen visade termometern 3 grader. Lördagen började med regn och våra volontärer gjorde allt för att skrapa ytan torr. Det var bra ös i den helt nybyggda parken som ligger på stranden vid Siljan. Ruby Lynn från Strängnäs gjorde feta frontside ollies i hippen. Bowlen passade Ruby perfekt och hon tog hem första platsen i girls. En annan åkare som gjorde bra ifrån sig var Benjamin Andersson från Sälen som kammade hem silvermedaljen. Vinnaren i juniorklassen var Melker Plan från Kungsbacka. Melker är helt klart årets nykomling som skejtar snabbt med flow och får in tekniska trick i sina åk.

Årets sista stopp för Bowl kids var i Östersund där föreningen bjöd in till en grym session på fredag kvällen. Östersund var den tävlingen som lockade flest deltagare från föreningar runt omkring. Här träffade vi på många nya talanger som fick skejta en av Sveriges svåraste bowl. Det roliga med Östersund var att många kids som aldrig tävlat tidigare var med. I tjejklassen så kammade Elsa Jaktlund hem första platsen. Hon skejtade snabbt och tog risker i sina åk. Ett bra ripp från alla tjejer. Juniorerna körde på med mycket fart och tekniska kant-trick. En åkare som domarna lyfte extra mycket var Elis Brande från Östersund. Elis tog hem första plats med bomb-drop ner i flaten.

Nu jobbar vi vidare med nya stopp för Bowl kids. Vi hoppas att det finns föreningar därute som vill att vi besöker just eran bowl.

/Niklas Persson och Hans Jacobsson med crew