AnläggningInkluderingPressmeddelandeProjekt

Skateparker för fler – metodmaterialet

Skateparker för fler är ett metodmaterial för att skapa inkluderande designprocesser av skateparker. Det vill säga att de lokala skateboardåkarna har stor påverkan och inflytande av processen och att en så bred grupp av skateboardåkare ska få möjlighet att påverka designen. Bred i form av nybörjare, vana åkare, olika kön och könsidentiteter, ålder, bakgrund, vilken form av skateboard dem gillar att åka, etnicitet, vart geografiskt en bor osv.

Materialet ger en inblick i hur du kan hålla workshops för att få fram åkarnas önskemål och drömmar om deras kommande skatepark och också förhållningssätt som ger en mer inkluderande skateparksdesign.

Det är en hjälp för att nå fram till en skatepark som tar till vara på de lokala skateboardåkarnas behov och önskemål men också tar höjd för olika principer kring inkludering som geografiskt läge, smart planerad park så den passar för en bred av skateboardåkare, bra infrastruktur, sociala ytor, varierad svårighetsgrad osv.

Läs materialet och få fram er drömskatepark helt enkelt.